50+ csoport előző alkalom beszámolója

2022.10.03

2022.09.27-én Péter testvérrel beszélgettünk a vasárnapi evangéliumról:

Lk 17,5-10

Abban az időben az apostolok kérték az Urat: "Növeld bennünk a hitet."

Az Úr így válaszolt: "Ha csak akkora hitetek lesz is, mint a mustármag, s azt mondjátok ennek a szederfának: Szakadj ki tövestől és verj gyökeret a tengerben, engedelmeskedik nektek.

Melyiktek mondja béresének vagy bojtárjának, amikor a mezőről hazajön: »Gyere ide tüstént és ülj asztalhoz.« Nem ezt mondja-e inkább: »Készíts nekem vacsorát, övezd fel magadat és szolgálj ki, amíg eszem és iszom! Aztán majd ehetsz és ihatsz te is?« S talán megköszöni a szolgának, hogy teljesítette parancsait?

Így ti is, amikor megteszitek, amit parancsoltak nektek, mondjátok: haszontalan szolgák vagyunk, hiszen csak kötelességünket teljesítettük."

A beszélgetést, majd agapét követően a Misevlog soron következő adásait néztük meg együtt, majd Szent Pio Atyáról vetítettünk egy kis filmet, annak apropóján, hogy szeptember 23-án volt az emléknapja, halálának évfordulója.

https://www.magyarkurir.hu/hirek/pietrelcinai-szent-pio-atya

Októberi kirándulásunkon útba ejtjük Nyírcsászárit is, ahol először szenteltek templomot Szent Pio Atyának.

https://www.magyarkurir.hu/hirek/bucsut-unnepeltek-szent-pio-tiszteletere-elsokent-epitett-templomban-nyircsaszariban

Következő találkozásunk időpontja: 2022.10.04., kedd 9.00

Vendégünk lesz Nagy Edit, akitől az őszi népszokásokról, szüretről hallunk majd, és közös éneklésre, tánctanulásra is számíthatunk!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el