50+ csoport - előző keddi alaklom beszámolója

2022.05.16

2022.05.10. 50+

Május 10-i találkozásunkon ismét sokan gyűltünk össze a plébánia nagytermében. Rövid imádságot követően húsvét 5. vasárnapjának evangéliumi szakaszáról beszélgettünk Jacek Atya vezetésével.

2022.05.10. 50+

Május 10-i találkozásunkon ismét sokan gyűltünk össze a plébánia nagytermében. Rövid imádságot követően húsvét 5. vasárnapjának evangéliumi szakaszáról beszélgettünk Jacek Atya vezetésével.

https://szentiras.hu/SZIT/Jn13,31-35

Az új parancs.

31Amikor elment, Jézus beszélni kezdett: "Most dicsőül meg az Emberfia, s az Isten is megdicsőül benne. 32Ha megdicsőül benne az Isten, az Isten is megdicsőíti saját magában, hamarosan megdicsőíti. 33Fiaim, már csak rövid ideig vagyok veletek. Keresni fogtok, de amint a zsidóknak mondtam, most nektek is mondom: Ahova megyek, oda ti nem jöhettek. 34Új parancsot adok nektek: Szeressétek egymást! Amint én szerettelek benneteket, úgy szeressétek ti is egymást. 35Arról tudják majd meg rólatok, hogy a tanítványaim vagytok, hogy szeretettel vagytok egymás iránt."

Szó esett arról, hogyan is értelmezhető a megdicsőülés, mit jelent ez hitünk számára, majd a szeretetről, a felelősség vállalásról, a nevelésről, határaink felismeréséről beszélgettünk.

Ez alkalommal egy kedves vendéget is köszönthettünk a csoportban, Sárospatakról, Magdit, aki mint mondta örömmel ismert meg minket, és szeretettel vár a május 24-i kirándulásunkkor vendéglátóként, Plószné Anikóval együtt!

Itt kell köszönetet mondanunk Anikónak a szervezésért, illetve az alkalomról -alkalomra való szolgálatáért is, hisz Ő az agapék szíve-lelke.

Mai agapénkat követően Szalay András előadását hallgattuk meg Boldog Sándor István szalézi szerzetesről. András Szolnokról költözött Debrecenbe, és hozta el közénk személyes érintettsége okán a szalézi szerzetes életútját példaként.

Köszönjük!

Alább néhány forrás az érdeklődők számára:

Írások:

https://szentiras.hu/SZIT/Jn13,31-35

https://mindszentyalapitvany.hu/szentte-avatas/magyar-boldogok/boldog-sandor-istvan-vertanu-szalezi-testver

https://www.magyarkurir.hu/hirek/boldog-sandor-istvan-szalezi-testver-vertanu

Videók:

https://sandoristvan.szaleziak.hu/isten-szolgaja/

https://www.youtube.com/watch?v=jMJgf14LTIs

https://www.youtube.com/watch?v=9Rnm2wCY2l0

https://www.youtube.com/watch?v=iJi1XbdZwwY

Berényiné dr. Felszeghy Márta

koordinátor

DNYEM Kórházlelkészi Szolgálat© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Cookies
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el