Hirdetések 2023. március 12. Nagyböjt 3. vasárnapja

2023.03.13

Nagyböjtben minden pénteken délután 3 órától az Irgalmasság rózsafüzérét imádkozzuk, amit csendes szentségimádás követ.

A keresztúti ájtatosság péntekenként 17.20-kor kezdődik, március 17-én, pénteken a Taizé és a Szent Rita csoport vezeti az imádságot.

Kérjük a kedves híveket, hogy részvételi szándékukat jelezzék a plébániánkon március 18-án, szombaton 9-16 óráig tartandó nagyböjti lelki gyakorlatra, hogy a szervezők megtehessék a szükséges előkészületeket. Mindezzel kapcsolatosan a részletek a hirdetőtáblán olvashatóak.

Hirdetjük, hogy templomunkban március 13-án, hétfőn egész napos szentségimádást tartunk. Feliratkozni a hátsó asztalon kihelyezett lapon lehet.

Kezdj új életet most! Ebben segítünk a március 24. péntek délutántól vasárnap délutánig tartó Új élet Krisztusban kurzuson!
Jelentkezni lehet a hátsó asztalon elhelyezett jelentkezési lapokkal Laci atyánál vagy Krisztinánál az irodában, illetve a szórólapon leírt módokon.

Március 25-én Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe lesz. Az esti szentmise keretében teszik meg fogadalmukat a lelki adoptálók, akik vállalják, hogy 9 hónapon keresztül imádkoznak egy megfogant életért. Várjuk mindazok jelentkezését, akik idén is szeretnének bekapcsolódni az imába. Jelentkezni a plébánia irodájában vagy Jávorszkyné Enikőnél lehet.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kéri, hogy tegyünk tanúságot az irgalmas szeretet gyakorlásáról az idei Nagyböjtben is és lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszerrel járuljunk hozzá a Katolikus Egyház segélyakciójához. Erre a mai szentmiséken és jövő héten lesz lehetőség, március 12-től 19-ig. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába: ha hívjuk az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk.

Emlékeztetjük kedves híveinket, hogy szentgyónásukat minél hamarabb végezzék el, hogy az atyáknak legyen idejük készülni a nagyheti szertartásokra.

A plébániánk kertjében található tujákat sajnos megfertőzte az egész országban terjedő, barna foltosodást és a növények lassú pusztulását okozó tujabetegség, ezért azok cseréje indokolttá vált. Helyettük a betegségeknek ellenállóbb, szintén örökzöld balkáni babérmeggyet (Prunus laurocerasus)

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el