Hirdetések 2023. március 5. Nagyböjt 2. vasárnapja

2023.03.06

A katolikus iskolák javára szervezett gyűjtésen 39 105 Ft gyűlt össze. Köszönjük híveink nagylelkűségét.

A keresztúti ájtatosság péntekenként 17.20-kor kezdődik, minden alkalommal más-más közösségünk vezetésével. Március 10-én, pénteken a külföldi diákok csoportja vezeti az imádságot. Ez alkalommal kivételesen 17.10-kor kezdődik a keresztút.

Nagyböjtben minden pénteken délután 3 órától az Irgalmasság rózsafüzérét imádkozzuk, amit csendes szentségimádás követ.

Március 12. vasárnaptól kilenceddel készülünk Szent József ünnepére.

Hirdetjük, hogy plébániánkon március 18-án, szombaton 9-16 óráig nagyböjti lelki napot rendezünk. Témája a megváltás és szabadulás. Előadók: Tokodi László atya és Sándor Zsóka. A nap során lesz tanítás, kiscsoportos beszélgetés, ebéd, szentmise és szentségimádás. Jelentkezni lehet Pálné Böbe és Tóthné Behina Bea hitoktatóknál, Kati néninél a sekrestyében és Tömöri Krisztinánál az irodában a 2 500 forintba kerülő ebéd árának befizetésével. Jelentkezési határidő: március 12., vasárnap.

Várjuk azoknak a gyerekeknek és fiataloknak a jelentkezését, akik szeretnének március 31-én részt venni a keresztútjárásban. Jelentkezni lehet a sekrestyében, az irodában és Pálné Böbe hitoktatónál.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia kéri, hogy tegyünk tanúságot az irgalmas szeretet gyakorlásáról az idei Nagyböjtben is és lehetőségeinkhez mérten tartós élelmiszerrel járuljunk hozzá a Katolikus Egyház segélyakciójához. Erre a jövő heti vasárnapi szentmiséken és az azt követő héten lesz lehetőség, március 12-től 19-ig. Az adományokat a Katolikus Karitász juttatja majd el a rászorulókhoz. A korábbi években meghirdetett gyűjtéseink eredményeképpen családok ezreit tudtuk segíteni azokkal a segélycsomagokkal, amelyeket a hívek adományaiból állítottunk össze a rászorulóknak. Tudjuk, hogy a templomba járó híveink is nehéz helyzetben vannak, hiszen a gazdasági válság bennünket sem kerül el. A "szegény asszony két fillérje"- adományokat is hálásan köszönjük, hogy újra nagyon sok családnak tudjunk segíteni az irgalmas Jézus példáját követve. Telefonos adományvonalon is bekapcsolódhatunk a Karitász segítő munkájába: ha hívjuk az 1356-os telefonszámot, hívásonként 500 forinttal segítünk. Emlékeztetjük kedves híveinket, hogy szentgyónásukat minél hamarabb végezzék el, hogy az atyáknak legyen idejük készülni a nagyheti szertartásokra.

Plébániánk irodájában újra lehet különféle rózsafüzéreket vásárolni.

Március 6-án, hétfőn 18.30-kor képviselőtestületi ülést tartunk Plébániánkon.

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el