2023. november 19. – Évközi 33. vasárnap Szegények világnapja

2023.11.20

Hagyományainkhoz híven ismételten gyűjtést szervezünk a kászonimpéri Szent Katalin Gyermekotthonnak november 21., keddig. Ezúttal mosó-, tisztító- és mosogatószerekre lenne szükség. Adományaikat a gyóntatószék mellett elhelyezett kosarakba tehetik.

November 26-án, vasárnap 13.30 órai kezdettel adventi koszorú készítő családi délutánra hívjuk és várjuk a családokat. Koszorú alapot, gyertyatüskét és fenyőágakat biztosítunk, díszítő elemeket és szalagokat, gyertyákat mindenki hozzon a közösbe! Ezen az alkalmon a gyerekek kartonpapírból lámpásokat is készítenek, amelyekkel december 9-én, szombaton reggel 6.30 a roráté szentmisére fognak bevonulni.

Előre hirdetjük, hogy december 2-án, szombaton adventi lelkinapot tartunk plébániánkon Tokodi László atya vezetésével, melynek témája: Hogyan adjunk reményt ebben a reménytelen világban? Jelentkezni a plakáton megadott elérhetőségeken és plébániánk irodájában lehet. A részvételi díj: 1 000 forint.

November 19-én, vasárnap újraindítjuk a felsős gyerekeknek az ifis hittant. Nagyon fontos számunkra, hogy krisztusi közösségben növekedjenek gyermekeink, beszélgessünk erről otthon is velük! Szeretnénk, hogy minél több kamasz korú gyermek gyűljön össze vasárnaponként az ifimise előtt az alagsori Pier Giorgio Frassati teremben. Rágcsálnivalókat örömmel fogadunk.

Megjelent plébániánk legfrissebb hírlevele, elvihető a hátsó kis asztalról és online felületeinken is olvasható.

Hálásan köszönjük az év eddigi részében egyházi hozzájárulás formájában nyújtott anyagi segítségüket plébániánk fenntartásához! A hozzájárulás rendezésére az irodában és a sekrestyében is van lehetőség.

A hét liturgikus ünnepei: kedden a Boldogságos Szűz Mária bemutatása a templomban emléknapja, szerdán Szent Cecília szűz és vértanú emléknapja, pénteken Delgado Szent Ignác Kelemen domonkos testvér, áldozópap és Pham Trong (An) Khan Domonkos családapa, harmadrendi világi domonkos és 114 vietnámi vértanú társuk emléknapja lesz.

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el