2022.08.01

2022.május 24-én a Szent László Plébánia 50+ csoportjának tagjai közös kiránduláson vettek részt. Az útvonal: Debrecen - Sárospatak - Józseffalva - Bodrogolaszi - Debrecen volt. A jó hangulatú utazás számos élménnyel gazdagította a résztvevőket.

Pünkösdhétfőn Domonkos fesztivált szerveznek plébániánk közösségei. Várunk szeretettel minden kedves testvérünket, barátaikat, rokonaikat! Kiváló lehetőség mindannyiunk számára, hogy megismerhessük közösségeink tevékenységét. A nap folyamán meleg ebéddel kedveskedünk a testvéreknek. Sütemény felajánlásokat, szívesen fogadunk! A tervezés véget...

Május 28-án, érkezik plébániánkra a Szent Janka Beretta Molla vándorkiállítás és a Meg nem született gyermek szobra, melyek megtekinthetők lesznek 3 héten keresztül a templomban.

A mai napon a vasárnapra rendelt evangélium ( Jn 14,23-29 ) olvasását követően az ima erejéről hallgattunk előadást felvételről Dr. Bagdy Emőkétől. Őt követte Monostori László atya, szintén felvételről, aki a Loretoi litánia történetéről beszélt. Május lévén, közösen elimádkoztuk a Loretoi litániát, felajánlva egy beteg gyermek gyógyulásáért.

Május 10-i találkozásunkon ismét sokan gyűltünk össze a plébánia nagytermében. Rövid imádságot követően húsvét 5. vasárnapjának evangéliumi szakaszáról beszélgettünk Jacek Atya vezetésével.

Adó 1%

2022.05.04

"A Magyar Katolikus Egyház az idei évben is igyekszik segíteni az adózók tájékozódását az 1%-os kampány során. Adója 1+1 százalékáról bárki jogosult rendelkezni, aki személyi jövedelemadó-bevallást ad be. Ezt a rendelkezést megteheti a 21EGYSZA nevű nyomtatvány kitöltésével, illetve az eszja.nav.gov.hu oldalon. A 2018. évben benyújtott, bevett...

2022. április 26-án találkozott az 50+ csoport, Jacek Atya részvételével. A találkozás első felében a vasárnapi evangéliumi rész kapcsán beszélgettünk, majd az Örömút állomásait jártuk be lélekben, imádságban.

"Lehet-e annál drágább feladat,
mint, hogy rajtad, rajtam, mindegyikünkön
átüssön-ragyogjon a Nap?!
Átragyogjon sötét világba,
és beragyogjon sötét szíveket!
Nem, ennél szebb feladat nem lehet!
Kísérjen hát egyre a kérdés
tovatűnő évek alatt:
Átragyog-e, átsüt-e rajtad,
átragyog-e rajtam a Nap?"

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!