Május 10-i találkozásunkon ismét sokan gyűltünk össze a plébánia nagytermében. Rövid imádságot követően húsvét 5. vasárnapjának evangéliumi szakaszáról beszélgettünk Jacek Atya vezetésével.

Adó 1%

2022.05.04

"A Magyar Katolikus Egyház az idei évben is igyekszik segíteni az adózók tájékozódását az 1%-os kampány során. Adója 1+1 százalékáról bárki jogosult rendelkezni, aki személyi jövedelemadó-bevallást ad be. Ezt a rendelkezést megteheti a 21EGYSZA nevű nyomtatvány kitöltésével, illetve az eszja.nav.gov.hu oldalon. A 2018. évben benyújtott, bevett...

2022. április 26-án találkozott az 50+ csoport, Jacek Atya részvételével. A találkozás első felében a vasárnapi evangéliumi rész kapcsán beszélgettünk, majd az Örömút állomásait jártuk be lélekben, imádságban.

"Lehet-e annál drágább feladat,
mint, hogy rajtad, rajtam, mindegyikünkön
átüssön-ragyogjon a Nap?!
Átragyogjon sötét világba,
és beragyogjon sötét szíveket!
Nem, ennél szebb feladat nem lehet!
Kísérjen hát egyre a kérdés
tovatűnő évek alatt:
Átragyog-e, átsüt-e rajtad,
átragyog-e rajtam a Nap?"

2022. április 5-én, a találkozónkon Lépes Katalin nővér nagyböjti elmélkedését vetítettük le. Az 5. vasárnap evangéliuma, olvasmánya és Izajás több idézete segített a képek mellett, hogy szembenézzünk a gőggel, az ítélkezéssel és a számonkéréssel ami a mi életünkben is jelen van. A bűnbánat és megbocsátás lehetőségét és feloldását mindannyian...

Hirdetjük, hogy buszos Mária-zarándoklatot szervezünk Zakopanéba, Lengyel országba május 12-15. között, részletek olvashatóak a hirdetőtáblán. Jelentkezni lehet a az irodában 10.000 Ft. előleg befizetésével.

Április 9-én, szombaton az esti szentmise után, vendégünk lesz Benda Gábor zeneművész, aki Jézus életének 12 állomását fogja bemutatni Jézus története című zene művében. Várunk minden kedves testvérünket szeretettel!

Több mint harmincan gyűltünk össze március 30-án, a DNYEM Kórházlelkészi Szolgálatának szervezésében, a debreceni plébániákon működő idős - csoportokból a Déri Múzeum előtt, hogy közösen megismerjük Munkácsy Mihály három monumentális képét.

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!