Hirdetések 2022. március 20. – Nagyböjt 3. vasárnapja

2022.03.21

A következő keresztúti ájtatosságot március 25-én a DDNKK - karizmatikus közösség vezeti.

Március 25-én Gyümölcsoltó Boldogasszony főünnepe lesz. Az esti szentmise keretében teszik meg fogadalmukat a lelki adoptálók, akik vállalják, hogy 9 hónapon keresztül imádkoznak egy megfogant életért.

Hirdetjük Ferenc pápa meghívását, hogy legyünk mindnyájan a kiengesztelődés szolgái. Az idei esztendőben nagyböjt 4. vasárnapját megelőző pénteken és szombaton, március 25-26-án folytatjuk a 24 óra az Úrért elnevezésű kezdeményezést, ami 24 órás templomi virrasztás, kivéve a szentmiséket. Ez a felhívás most különösen fontos az ukrán háború miatt, hogy a béke helyreálljon. Kérjük a plébániai közösségeink vezetőit, hogy jelezzék, melyik órában tud közösségük virrasztást vállalni péntek 19 órától a szombat esti 18 órás miséig.

Április 2-án, szombaton nagyböjti lelki napot tartunk plébániánkon. A vendégünk Ozsváth József, az erdélyi Tasnádi plébános lesz. A részleteket később közöljük.

Április 9-én, szombaton 15 órakor lesz a betegek és idősek szentmiséje, amelynek keretében kiszolgáltatjuk a betegek szentségét. Kérjük a híveket, hogy gondoljanak azokra az ismerőseikre, akik már nehezen jutnak el a templomba. Akinek segítségre van szüksége az eljutáshoz, jelezze a sekrestyében vagy az irodában. Azoknak a felajánlását is örömmel fogadjuk, akik autóval meg tudnák könnyíteni az idősek el- és hazajutását.

Idén újra meghirdetjük a nagyböjti irgalmasság gyakorlásának ősegyházi hagyományát, amikor arra biztatjuk a híveket, hogy hozzák el a szentmisékre tartósélelmiszer-felajánlásukat a rászorulók számára. Templomunkban adományaikat elhelyezhetik a gyóntató fülke melletti kosarakba.

Az adóbevallási határidő közeledtével felhívjuk figyelmüket, hogy adójuk kétszer 1%-ával segíthetik a katolikus egyházat. Plébániánk a katolikus egyház mellett kiemelten támogatja a II. János Pál Alapítványt, amely a plébániánkon működő II. János Pál Intézet működését szervezi. Az adószámokat tartalmazó lapok elvihetők a kis asztalról és a hirdetőtábláról is.

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen!