Hirdetések 2023. február 19. Évközi 7. vasárnap

2023.02.20

Február 22-én, hamvazószerdán kezdődik a Nagyböjt, a lelki megújulás és a felkészülés ideje a húsvéti ünnepekre. A hamvazkodás szertartása, ami a bűnbánat jele, a reggeli és az esti szentmisében lesz. E napon szigorú böjt és hústilalom van, vagyis 18 éves kortól 60 éves korig háromszor étkezhetünk, és egyszer lakhatunk jól. A hústilalmat pedig 14 éves kortól kell megtartani.

A keresztúti ájtatosság péntekenként 17.20-kor kezdődik, minden alkalommal más-más közösségünk vezetésével. Február 24-én az 50 plusz csoport vezeti az imádságot.

A péntek esti szentmisék után angol nyelvű keresztutat is tartunk.

Nagyböjtben minden pénteken délután 3 órától az Irgalmasság rózsafüzérét imádkozzuk, amit csendes szentségimádás követ.

Hirdetjük, hogy Lépes Katalin iskolanővér ismételten vetített-képes előadást tart Nagyböjt témájában az 50+ csoport kedd délelőtti alkalmán. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Hirdetjük, hogy "Tabu témák nélkül" jelszóval ifi közösség indul a 15-18 éves korosztály számára a Svetits Katolikus Gimnáziumban Geröly Eszter, M. Sára nővér és Kálmán József atya vezetésével. Részletek a hirdetőtáblán olvashatók.

Hirdetjük, hogy Nagyböjti Ráhangoló címmel online lelkigyakorlat indul, amely lelki kísérők segítségével elmélkedési lehetőséget biztosít a Nagyböjt minden napjára. Részletek a faliújságon kihelyezett hirdetésben olvashatók.

Hirdetjük, hogy február 26-án, jövő vasárnap, gyűjtést szervezünk a katolikus iskolák javára. Adományaikat a bejárat mellett elhelyezett perselybe dobhatják.

Hirdetjük, hogy Dr. Vincze Piroska és Sárközi Balázs emlékének felajánlott Wass Albert emlékest lesz február 21-én, kedden 6 órakor a Szent Anna Székesegyházban. A belépés ingyenes, részletek a faliújságon olvashatók.

Megjelent plébániánk Hírlevelének legújabb száma. Ingyen elvihető a hátsó asztalról, illetve online felületeinken is olvasható.

Plébániánk irodájában újra lehet különféle rózsafüzéreket vásárolni.

A Szent II. János Pál Intézet 2023. február 22. - április 2. között csatlakozik a 40 Nap az Életért elnevezésű világméretű imamozgalomhoz. Debrecenben idén első alkalommal kerül megrendezésre a 40 napig tartó békés imakampány a magzati életek védelmében, az abortusz megszüntetéséért. A szervezők várják azon hívek jelentkezését, akik vállalják, hogy 1 vagy több óra időtartamban csendesen imádkoznak a Bartók Béla úti Kenézy Kórház nőgyógyászatához legközelebb eső utcaszakaszon az általuk kiválasztott időpontban. Az időpontok minden nap reggel 7-től este 7-ig nyitottak. Jelentkezni lehet e-mailben a janospalintezet@gmail.com címen, személyesen Laci atyánál vagy a plébánia irodájában. Mindenkit szeretettel várunk!

A hét liturgikus ünnepei: pénteken szent Mátyás apostol ünnepe lesz.

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el