Hirdetések 2023. január 1. Szűz Mária, Isten Anyja, A béke világnapja

2023.01.02

Szomorú szívvel tájékoztatjuk a kedves híveket, hogy Őszentsége XVI. Benedek emeritus pápa december 31-én hazatért az Úrhoz. Személyes és közösségi imádságainkban emlékezzünk meg elhunyt egyházfőnkről.

Január 6-án, pénteken Urunk Megjelenése, Vízkereszt főünnepe lesz, ami parancsolt ünnep az egyházban. Ezen a napon templomunkban hétköznapi miserend lesz érvényben, a szentmisék reggel 7-kor és este 18-kor lesznek.

Egyházközségünk várja azon szolgálni kívánó testvéreinket, akik a helyi Karitász csoporthoz szívesen csatlakoznának. Jelentkezni lehet Tokodi László atyánál.

Kati néni arra kéri a Rózsafüzér Társaság tagjait, hogy a december hónapban kiadott szándékokra és titkokkal imádkozzák tovább a tizedüket január hónapban is.

Január 6-án, pénteken a 18 órai szentmisét az 50+ csoport szándékára ajánljuk fel.

Január 7-én, szombaton 9-től Fatimai imaóra lesz templomunkban.

Régi hagyomány a karácsonyi időben, Vízkereszt ünnepe körül a házszentelés. Ez jó alkalom a hívek és a lelkipásztorok közti személyes kapcsolat erősítésére, az egyházközség építésére. Kérjük, jelezzék az irodában vagy az atyáknál, akik házszentelést kérnek.

Köszönetet mondunk a testvéreknek az egész éves sokféle támogatásért és anyagi hozzájárulásért. Az új esztendőre Isten áldását kérjük mindnyájukra!

A hét liturgikus ünnepei: hétfőn Nagy Szent Vazul és Nazianzi Szent Gergely püspök és egyháztanítók, szerdán Lemberki Szent Zdiszláva családanya, harmadrendi világi domonkos emléknapja lesz, pénteken Urunk Megjelenése, Vízkereszt főünnepe lesz, szombaton Penyaforti Szent Rajmund domonkos testvér, áldozópap emléknapja lesz.

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el