Hirdetések 2023. május 21. Urunk Mennybemenetelének főünnepe

2023.05.22

Hálásan köszönjük mindazok áldozatos munkáját, akik a múlt hétvégi elsőáldozás sikeres lebonyolításában részt vettek!

Hirdetjük, hogy május 25-én, csütörtökön 17:30-tól az indiai származású Joseph Vadakkel atya vezet imaestet a Szent Anna Székesegyházban Testi- lelki gyógyulás az oltáriszentség erejével címmel. Mindenkit szeretettel várnak!

A Szent II. János Pál Intézet szervezésében idén 2023. 05. 29-én, pünkösdhétfőn ismét megrendezésre kerül a III. Szent Domonkos Gyalogos Zarándoklat. Különösen várjuk azokat a házaspárokat, akik maguk vagy szeretteik számára kérik Szent Domonkos közbenjárását gyermekáldásért. A zarándoklat 10:30 órakor indul a Zeleméri Templomtól. Akik csoportosan szeretnének a nagyállomásról indulni, azoknak 9:15 órakor indul a vonat Debrecenből Zelemérre. Jelentkezni az irodában Krisztinánál, illetve Laci atyánál lehet. További információt a kihelyezett plakáton olvashatnak.

Hirdetjük, hogy Palánki Ferenc, debrecen-nyíregyházi megyéspüspök elrendeli a kibővített misekönyv magyar nyelvű kiadásának használatát pünkösd főünnepének előesti szentmiséjétől kezdve. A változásokról nyomtatott formában is tájékoztatjuk híveinket a hátsó kis asztalról elvihető szórólapokon.

Böjte Csaba kászonimpéri Szent Katalin gyermekotthonának szánt gyűjtés május 25-én, csütörtökön zárul. Adományaikat a gyóntatófülke mellett elhelyezett kosárba tehetik, pénzadományaikat a sekrestyében vagy az irodában adhatják le.

Május 22-én, hétfőn Szent Ritának, a lehetetlen ügyek védőszentjének emléknapján rózsaszentelés lesz a 18 órai szentmisén. Megkérjük kedves híveinket, aki teheti, hozzon magával szentelendő rózsát. A Szent Rita közösség tagjai is gondoskodnak néhány szálról. Plébániánk Szent Rita imacsoportja továbbra is szívesen fogadja bárki imaszándékát a hátsó asztalon elhelyezett dobozukban.

Hirdetjük, hogy plébániai tábort szervezünk július 26-tól 30-ig Sarudon a lelkigyakorlatos házban, amely szépen felszerelt, komfortos, igazi pihenést biztosít számunkra. A jelentkezés az irodában történik 5000 Ft/fő befizetésével június 10-ig. Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki szeretne velünk tartani, az mind a négy teljes napra tervezzen!

Katekumen csoport indul plébániánkon. Azok a felnőttek, akik szeretnének keresztségre, elsőáldozásra vagy bérmálásra felkészülni, kérjük, jelentkezzenek Laci atyánál vagy az irodában.

Május 27-én, szombaton az esti szentmisét a Szent Mónika imacsoport szándékára, május 28-án, vasárnap az esti szentmisét a lelki adoptálókért és a megfogant életekért ajánljuk fel.

A hét liturgikus ünnepei: szerdán Szent Domokos atyánk ereklyéi átvitelének emléknapja, pénteken Néri Szent Fülöp áldozópap emléknapja lesz.

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el