50+ 2023. 05.23. alkalom beszámolója

2023.05.25

2023.05.23. 50+ csoport találkozója

A mai napon Lépes Katalin Nővér pünkösdi elmélkedését hallhattuk. Talán a jó idő is közrejátszott abban, hogy megint igen sokat eljöttek erre az alkalomraJ.

Pünkösd a Lélek ünnepe, amikor Isten a "lelkét" ajándékozza az embernek. Az Isten lényege a Szeretet, ami az életet jelenti.

Jézus feltámadásakor: "A hét első napján Jézus megjelent a tanítványoknak, köszöntötte őket: "Békesség nektek! Amint engem küldött az Atya, úgy küldelek én is titeket." Ezekkel a szavakkal rájuk lehelt, s így folytatta. "Vegyétek a Szentlelket! Akinek megbocsátjátok bűneit, az bocsánatot nyer, s akinek megtartjátok, az bűnben marad." ( Jn20, 19b. 21.23 )

Minden ember létének első pillanatától megkapja a lelket, mely képessé teszi a szeretetre, annak elfogadására és viszonzására. Ha a világ ahová érkezik, nem e szerint a törvény szerint működik, torzul a személyiség.

Aki elfogadja a Lélek vonzását és hívja Őt, annak lakást vesz a lelkében. Cselekedetein átragyog az Isten szeretete, és egy új világ születik a nyomában.

A Lélek bennünk és általunk munkálkodik, nem megfogható, nem látható, de mindenütt jelen van, ahol készséggel figyelnek az indításaira. Éltető Lélek, képes megújítani az embert és a világot.

Isten az emberbe vetett határtalan bizalmával ajándékozta nekünk a teremtés megvalósulásának a művét.

Azt az adományt, amit személy szerint kaptunk, csak mi tudjuk megvalósítani életünk során. Másokat soha nem lenézve, miattuk és soha nem irigykedve rájuk, fogadjuk ajándékként ezt az adományt, mely hitünk szerint az üdvösségükre vezető út.

Az agapét követően János evangéliumából a 20, 20-29 szakaszt elemeztük .

Mindannyian végig jártuk Tamás útját. A kételkedés, a bizonytalanság egy-egy nehéz helyzetben bennünket is megkísértett. És végül mi is kimondhattuk: " Én Uram, én Istenem."

Jövő héten, május 30-án találkozunk, mindenkit szeretettel várunk!

Bakóczy Katalin

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el