50+ csoport 2023.02.28. alkalom beszámolója

2023.03.01

2023.02.28. 50+

A mai találkozónkon is imával indítottuk az együttlétünket, majd a vasárnapi evangéliumi szakasz megbeszélése következett.

Napi evangélium 2023.03.05. vasárnap:

Mt 17,1-9

Úgy fénylett az arca, mint a nap.

Abban az időben:

Jézus maga mellé vette Pétert, Jakabot és (ennek) testvérét Jánost, s külön velük fölment egy magas hegyre. Ott elváltozott előttük: az arca ragyogni kezdett, mint a nap, a ruhája pedig vakító fehér lett, mint a fény. És íme, megjelent nekik Mózes és Illés: Jézussal beszélgettek. Ekkor Péter így szólt Jézushoz: "Uram, jó nekünk itt lennünk! Ha akarod, felállítok itt három sátrat, neked egyet, Mózesnek egyet és Illésnek egyet!" Még beszélt, amikor íme, fényes felhő borította be őket, és a felhőből egy hang hallatszott: "Ez az én szeretett Fiam, akiben kedvem telik. Őt hallgassátok!"

Ennek hallatára a tanítványok földre borultak és nagyon megrémültek. De Jézus odament hozzájuk, megérintette őket, és ezt mondta: "Keljetek fel, és ne féljetek!" Amikor szemüket fölemelték, nem láttak mást, csak Jézust egymagát.

A hegyről lejövet Jézus a lelkükre kötötte: "Senkinek se szóljatok a látomásról, míg az Emberfia a holtak közül fel nem támad!"

Néhány gondolat a fenti evangéliumi szakaszhoz:

A tanítványok rémületükben a földre borultak, Jézus pedig odament hozzájuk, megérintette őket, és azt mondta nekik: "Keljetek föl, ne féljetek!"

Mi Jézusnak a válasza a rettegésre vagy a halálfélelemre? Az, hogy odajön hozzánk, hogy megfog bennünket, vagy átölel bennünket, vagy fölemel minket, vagy megfogja a kezünket, és azt mondja: "Gyere, állj föl! Menjünk együtt, és ne félj!" Ezért végül a kereszténység válasza bennünk a félelemre az, hogy engedem, hogy Jézus közel jöjjön, megérintsen, hogy megöleljen, hogy azt mondja: "Gyere velem! Gyere, állj föl, és csináljunk valamit együtt!" Ez Jézus válasza a félelemre, amely válaszba mi belesimulhatunk. ( Pál Feri atya )

https://www.palferi.hu/hanganyagok/2019-2020/2020-03-08/

A agapét követően Füzesi Zsolt ortodox atya és Felesége, Füzesiné Süli Katalin voltak a vendégeink.

Zsolt atya "SZENT ÉS NAGY BÖJT – BŰN ÉS BŰNBÁNAT" címmel tartott előadást, melynek kezdetekor és zárásakor feleségével együtt, gyönyörűen énekelve imádkoztak.

KÖSZÖNJÜK, HOGY VELÜNK VOLTAK!

https://www.youtube.com/channel/UCY1XPm0k8F-Sr7s8cRXT4zw?app=desktop

https://patriarchatus.hu/?fbclid=IwAR0OGMydAb36U84zsh2GZzW6bMNgKVJkqzHr4C3GmYcoKHc6iujx_qKY1uw

Hivatalos facebook oldala: Füzesi Zsolt Zotic

https://www.facebook.com/profile.php?id=100069943645298

Az érdeklődők figyelmébe szeretettel ajánlom az alábbi kerekasztal beszélgetést:

AGAPÉ - Böjt: önsanyargatás vagy gazdagodás? (47. adás)

Vágvölgyi Gergely vendégei az Agapéban: Konrád Dejcsics OSB, Emoke Tapolyai klinikai és pasztorál-pszichológus, Boglárka Flóra Horváth-Csitári lelkész, mentálhigiénés szakember, Nagypál Szabolcs teológus, jogász.

https://www.youtube.com/watch?v=jc6wIwbE0Ac

Áldott nagyböjti készületet kívánok!

Berényiné dr. Felszeghy Márta

koordinátor

DNYEM Kórházlelkészi Szolgálat

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el