50+ csoport 2023.03.07. alkalom beszámolója

2023.03.08

2023.03.07.

Mai alkalmunkat is az Úr imádságával indítottuk, majd a jövő vasárnapi evangélium olvasása következett.

https://szentiras.hu/SZIT/Jn4,5-42

Ez egy igen hosszú evangéliumi szakasz, számos üzenetet hordoz az olvasó számára.

Sokan sokféle gondolatot, mondatot emeltek ki, amit fontosnak éreztek, ami megszólította őket ebben a részben.

Az egyszerű szamáriai asszony így fogalmaz : "Tudom, hogy eljön a Messiás, azaz a Fölkent, s amikor eljön, mindent tudtunkra ad." Jézus erre kijelentette: "Én vagyok az, aki veled beszélek."

Hisszük-e mi, hogy Ő a Messiás? Valóban Örömhír-e számunkra az evangélium? Látják-e rajtunk a környezetünkben az élő hitet?

Az agapét követően Márkus Bernadett, a Szent II. János Pál Intézet munkatársa tartott előadást az emberi élet méltóságáról.

https://www.janospalintezet.hu/

Az emberi élet méltósága a fogantatástól az élet végéig tart. Szó esett a fiatalok tisztaságáról, a házasság és a család méltóságáról, a házasságon belüli tisztaságról.

Az evangéliumi szolgálat nem életkorkérdése – feladatunk van idősödő korunkban is. Az öregkor az élet ősze – fogalmazott Bernadett, azt a hasonlatot használva előadásában, melyet kislányokkal beszélgetve használ, amikor testük-lelkük változásairól beszélget velük.

Bemutatta a szórólapokat, melyeket munkája során használ, s amelyek olyan fontos üzeneteket hordoznak, mint hogy "Nőnek lenni jó!", hogy "Tudod-e, miben segít Neked a termékenység-tudatosság?", " Ajándékra várva – segítő ötletek meddősséggel küzdő pároknak", ill. "8 stratégia a pornóprevencióhoz".

Látszólag ezek a témák nem érintik az 50+ korosztályt, de az előadó rámutatott arra, hogy a milyen fontos a prevenció ahhoz, hogy boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatba élhessük meg az időskort, és hogy milyen nagy felelőssége van a szülőknek, nagyszülőknek abban, hogy ezeket a jógyakorlatokat megismertessék a környezetükben élőkkel, hisz " akinek füle van, hallja meg!", és adja tovább…

Van – e létünknek még valami haszna? - tette fel a kérdést a továbbiakban, amire meg is kaptuk rögtön a választ:

Az ember mindig Isten képmása. Minden életkornak megvan a maga szépsége, s megvannak sajátos feladatai.

S hogy ehhez honnan meríthetünk erőt:

"Én vagyok a feltámadás és az élet, aki bennem hisz, még ha meghal is, élni fog, és mindaz, aki él és hisz bennem, nem fog meghalni örökre."(Jn 11,25-26)

Köszönjük az előadást!

Berényiné dr. Felszeghy Márta

koordinátor

DNYEM Kórházlelkészi Szolgálat

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el