Bashobora atya Debrecenben

2024.06.12

Gyógyító hétvége a világszerte ismert Bashobora atyával

Az ugandai származású John Baptist Bashobora atya nagy örömünkre június végén tíz napra Magyarországra érkezik. Ennek során első alkalommal tart Debrecenben lelkigyakorlatot, melynek a Szent László Domonkos templom ad otthont 2024. június 28-án, péntek estétől június 29-én, szombat estig. A Szent László templom búcsúján, június 30-án, vasárnap pedig szónokként lesz vendégünk a 11 órakor kezdődő szentmise keretében.

Az afrikai misszionárius atya több ezer olyan árva gyermeknek nyújt otthont, iskolát és egészségügyi ellátást Ugandában, akik a háború vagy az AIDS miatt veszítették el szüleiket. Összegyűjti a szeméttelepeken élő gyerekeket is, és evangelizációs útjain adományokat gyűjt számukra.

A gyógyító és szabadító szolgálatairól híres afrikai atya világszerte tart karizmatikus imatalálkozókat. Ezek során biztatja arra a híveket, hogy ne kételkedjenek Jézus gyógyulásokra vonatkozó szavaiban. Az Isten fia gyógyított, szabadított, csodákat tett, és továbbadta ezt a hatalmát minden megkeresztelt embernek: "Gyógyítsátok meg a betegeket s hirdessétek: Közel van hozzátok az Isten országa!" (Lk 10,9).

Bashobora atya tervezett debreceni programja a következő:

Június 28-án, pénteken 17 órától rózsafüzér és dicsőítés, 18 órától szentmise (benne tanítással), utána szentségimádás, dicsőítés, gyógyító, szabadító és közbenjáró ima lesz.

Június 29-én, szombaton zártkörű lelkinapon vehetnek részt az előzetesen regisztrált hívek 8:30-tól. Az elmélkedések egymásra épülnek, ezért egész napos részvételt igényelnek.

Templomunk befogadóképessége korlátozott, az első 200 jelentkezőnek tudunk helyet biztosítani.

A regisztrációkat a sztlaszloplebania@gmail.com címen várjuk június 26, szerdáig.

A program során lehetőség lesz adományokkal támogatni az atya misszióját.

Az ebédről mindenki egyénileg gondoskodik, hűtési és melegítési lehetőséggel tudunk segíteni. A távolabbról érkezők számára szállásfoglalásban tudunk segíteni, amit jelentkezéskor lehet jelezni.

A részletes programmal később jelentkezünk, kérjük, figyeljék a plébánia online felületeit: https://szentlaszlodomonkos.webnode.hu/

Mindenkit szeretettel várunk!

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el