Bashobora atya életrajza

2024.06.14

Bashoroba atya életrajza

Father John Baptist Bashoroba - Kereszetelő Jánosról nevezett Bashoroba atya Ugandából származik, szabadító-és gyógyító imaszolgálatairól világszerte ismert és elismert evangelizátor. Római katolikus papként dolgozik egyházmegyéjének területén, a Karizmatikus Megújulás egyházmegyei kooridnátora. A világ legkülönbözőbb részein végzett evangelizációs szolgálatai során-ahol nagy alázattal használja karizmáit - Isten rendkívüli jelekkel: a Szentlélek ereje által végbevitt testi-lelki gyógyulásokkal és szabadításokkal ad választ imáira. Népszerű előadó: 20213-ban Varsóban több mint 60.000 katolikus gyűlt össze egy általa vezetett imatlálkozóra, de gyakran szolgál az USA-ban is nagy tömegek előtt. Hazájában, Ugandában árvaházat épített és iskolákat alapított. Létrehozta a KRISZTUS BARÁTAI ALAPÍTVÁNYT, amely otthont, iskolát és egészségügyi ellátást nyújt több mint 6 000 Ugandában élő olyan árváknak, akik elvesztették szüleiket a háború vagy az AIDS miatt. Összegyűjti az elhagyott, szeméttelepeken élő gyerekeket is; evangelizációs útján nekik, az árvaházaknak és iskoláknak gyűjt adományokat.

Bashoroba atya 1946. december 5-én született Ugandában, 2 éves korában elveszítette az édesapját, de ő nem tudott erről; nagybátyja és annak felesége viselték gondját anélkül, hogy elmondták volna neki, hogy ők nem az igazi szüleik.

Jánoshoz fiatal kora óta nagyon közel állt Jézus, legjobb barátjának tekintette. Rendszeresen olvasta a Szentírást, tudta a gyermek Jézusról, hogy bölcsességben és isteni kegyelemben nőtt fel és ő is így akart élni. Amikor 7 éves korában a hitoktatója azt mondta neki és az osztálytársainak, hogy ők Krisztus teste, megkérdezte Jézust: "Ha mi vagyunk Krisztus teste, tudnál használni engem eszközként, hogy embereket gyógyíts, amikor megérintem őket?" Szolgálatait látva azt mondhatjuk, Isten teljesítette kérését.

Számos akadályt kellett leküzdenie ahhoz, hogy pap lehessen. 1972-ben szentelték fel; pappá szentelésének a napján tudta meg, hogy a nagynénje, aki felnevelte őt, annak idején megmérgezte az édesapját, mert féltékeny volt a János családjában uralkodó szeretetre, és mert János sokkal intelligensebb volt a saját gyerekeinél. Jánost is megpróbálta megmérgezni: mérgezett zabkását szolgált fel neki, de amikor János keresztet vetett az ételre, az edény darabokra tört. Pappá szentelésének napján a nagynénje a megbocsátását kérte, és ő Jézus nevében megbocsátott.

Később megtalálta édesapja sírját és találkozott édesanyjával is.

Pappá szentelése után belépett az Ugandai Szent Kereszt Kongregációba és Indiába ment noviciátusba. Ezután Rómában doktorátust szerzett teológiából és egyetemi diplomát pszichológiából; szakdolgozatát a Lélek tisztánlátásából írta. Idős kora ellenére ma is fáradhatatlanul és állandóan járja a világot és hirdeti, hogy Jézus az ÚR!

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el