Hirdetések 2023. május 28. Pünkösd

2023.05.30

Böjte Csaba kászonimpéri Szent Katalin otthonának szervezett gyűjtésen a ruhaneműkön, tartós élelmiszereken és plazma tv-n kívül 157 500 forint adomány gyűlt össze. Hálásan köszönjük kedves híveink nagylelkűségét!

A Szent II. János Pál Intézet szervezésében idén pünkösdhétfőn ismét megrendezésre kerül a Szent Domonkos Gyalogos Zarándoklat. Különösen várjuk azokat a házaspárokat, akik maguk vagy szeretteik számára kérik Szent Domonkos közbenjárását gyermekáldásért. A zarándoklat 10:30 órakor indul a Zeleméri Templomtól. Akik csoportosan szeretnének a nagyállomásról indulni, azoknak 9:15 órakor indul a vonat Debrecenből Zelemérre. Jelentkezni az irodában Krisztinánál, illetve Laci atyánál lehet. További információt a kihelyezett plakáton olvashatnak.

Hirdetjük, hogy Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök elrendelte a kibővített misekönyv magyar nyelvű kiadásának használatát pünkösd főünnepének előesti szentmiséjétől kezdve. A változásokról nyomtatott formában is tájékoztatjuk híveinket a hátsó kis asztalról elvihető szórólapokon.

Hirdetjük, hogy június 3-án, szombaton 11 órakor az esztergomi Ferences Szent Anna templomban Majnek Antal püspök atya Juhos Benjamin testvért áldozópappá szenteli. Szeretettel várják minden kedves testvérünket!

Hirdetjük, hogy pünkösdhétfőn köznapi miserend lesz templomunkban.

Júniusban hétköznapokon közvetlenül az esti szentmisék után a Jézus szíve litániát imádkozzunk.

Előre hirdetjük, hogy június 11-én, vasárnap Úrnapja alkalmából a 9 órai szentmise után körmenetet rendezünk a templom udvarán. A négy udvari oltár díszítéséhez szívesen vesszük a közösségek segítségét!

Hirdetjük, hogy június 2-án, pénteken 18:45-től a Szent László zarándoklat résztvevői tartanak úti beszámolót a Nagyteremben. Mindenkit szeretettel várnak!

Június 2-án, pénteken az esti szentmisét az 50+ csoport szándékára ajánljuk fel. Június 3-án, szombaton 8 órától Fatimai imaóra lesz templomunkban.

Hirdetjük, hogy plébániai tábort szervezünk július 26-tól 30-ig Sarudon a lelkigyakorlatos házban, amely szépen felszerelt, komfortos, igazi pihenést biztosít számunkra. A jelentkezés az irodában történik 5000 Ft/fő befizetésével június 10-ig. Kérjük a kedves testvéreket, hogy aki szeretne velünk tartani, az mind a négy teljes napra tervezzen!

Katekumen csoport indul plébániánkon. Azok a felnőttek, akik szeretnének keresztségre, elsőáldozásra vagy bérmálásra felkészülni, kérjük, jelentkezzenek Laci atyánál vagy az irodában.

A hét liturgikus ünnepei: hétfőn Boldogságos Szűz Mária, az egyház anyja emléknap, csütörtökön a Mi Urunk Jézus Krisztus, az örök főpap ünnepe, pénteken Boldog Szádok domonkos testvér, áldozópap és társai vértanúk emléknapja, szombaton Lwanga Szent Károly és társai vértanúk emléknapja lesz.

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el