Nagyheti rend

2021.03.28

Templomunkban a Nagyhét rendje a következőképpen alakul:

Hétfőn, kedden és szerdán reggel 8 órától 9 óráig és délután 17 óra és 18 óra között csendes szentségimádás lesz a templomban. Ez idő alatt a Nagyteremben gyónási és áldozási lehetőséget biztosítunk. 18 órakor közvetítünk szentmisét, csak online.

A püspöki rendelet értelmében lehetséges szabadtéri, nyilvános szertartásokat tartani, így ha az időjárás alkalmas, nyilvános szentmiséket tartunk udvarunkon az alábbi időpontokban. Rossz idő esetén csak online lesz lehetőség bekapcsolódni. A személyesen résztvevőktől a járványügyi előírások szigorú betartását kérjük!

Nagycsütörtökön este 18 órakor tartunk nyilvános ünnepi szentmisét az utolsó vacsora emlékére. Emellett online közvetítés is lesz. Utána egyéni virrasztás lesz a templomban este fél 8-ig.

Nagypénteken 15 órakor kezdődik a nagypénteki szertartás az udvaron, utána lesz az Isteni Irgalmasság kilencedének megkezdése. Online közvetítés is lesz. A liturgia után egyéni virrasztás lesz a templomban 18 óráig.

Nagyszombaton a feltámadási liturgia este 20 órakor kezdődik, amelyen csak online lehet részt venni.

Húsvétvasárnap és Húsvéthétfőn 11 órakor szabadtéri, nyilvános szentmise lesz, melyet közvetítünk is.

Az ételek megáldása a vasárnapi szentmise után lesz.

Húsvétvasárnap az ifjúsági szentmise online lesz megtartva.

Nagycsütörtöktől Húsvéthétfőig nem lesz szentségimádás. A gyóntatás ezeken a napokon a szertartások előtt 1 órával kezdődik és a szentmiséig tart. Nagyszombaton nem lesz gyóntatás.

Kérjük, hogy a perselyadományokat a korlátozások alatt az előtéri perselybe dobják be vagy átutalással fizessék be - ezzel is támogassák plébániánk működését és dolgozóinkat. Hálásan köszönjük a támogatást!

Áldott felkészülést kívánunk a húsvéti ünnepekre!

© 2020 A debreceni Szent László Domonkos Plébánia ideiglenes weboldala. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el